Demo image
Imagine
Demo image Demo image
Demo image
Demo image Demo image

1 ioan 3....lucruri care ne'au atins

  • luni, 19 august 2013
  • tinerii glimboca
  • Sambata aceasta am avut la ora de tineret o discutie pe 1 Ioan 3, traducerea the Message, dar nu un studiu asa cum suntem noi obisnuiti, ci am povestit legat de lucrurile care ne'au marcat pe noi din acest capitol. Si uite asa pornim intr'o noua aventura saptamana asta legata de experientele noastre:)))

    Nica

    1 Ioan 3:18-20
    Dragii mei copii, haideti sa nu doar vorbim despre dragoste, haideti sa traim adevarata dragoste. Acesta este modul in care vom cunoaste ca traim cu adevarat, traind in realitatea lui Dumnezeu. Este singura modalitate de a stopa auto-criticismul, chiar si atunci cand acolo e ceva. Pentru ca Dumnezeu e mai mare decat inimile noastre ingrijorate si cunoaste mai multe despre noi decat cunoastem noi.

    Cel mai vestit vânzător din lume
    Og Mandino

    Acesta este cel mai mare secret al succesului, dintre acelea care se pot spune în cuvinte. Un  braţ viguros poate sparte un scut şi chiar să ia viaţa cuiva, însă doar nevăzuta putere a iubirii poate deschide inimile oamenilor şi până nu voi stăpâni această artă, nu voi fi mai mult decât un iubitor de mărunţişuri. Voi face din iubire cea mai puternică armă şi nici unul dintre cei pe care îi voi provoca, nu se va putea apăra în faţa ei.
    Argumentele i'ar putea contrazice, vorbele mele i'ar putea face bănuitori, chipul meu va topi toate inimile ca un soare ale cărui raze dezgheaţă pământul îngheţat. Şi cum voi face asta? De acum înainte, voi privi toate lucrurile cu iubire şi mă voi naşte din nou. Îmi voi iubi duşmanii şi ei îmi vor deveni prieteni, îmi voi încuraja prietenii, iar ei îmi vor deveni fraţi, voi căuta întotdeauna motive să binecuvântez, niciodată  nu voi găsi scuze să bârfesc. Când voi fi tentat să critic mă voi înfrâna, când voi merge la rugăciune, îmi voi înălţa vocea din toate puterile.
    Oare ce spun păsările, vântul, marea şi întreaga natură nu este o rugăciune către Creator? Nu'i pot vorbi Creatorului în aceaşi mod? De acum înainte îmi voi aminti acest secret, iar el îmi va transforma viaţa.
    Şi cum voi face? Îi voi iubi pe toţi oamenii pentru că fiecare are calităţi care merită admirate, chiar dacă uneori ele sunt ascunse. Cu iubire voi sfărâma zidul de suspiciune şi ură pe care l'au construit în jurul inimi lor şi în loc voi construi poduri astfel ca iubirea mea să intre în sufletul lor.
    De acum înainte voi iubi oamenii.
    Din această clipă voi arunca din mine orice ură, pentru că nu am timp de ură, ci doar de iubire. Iubirea intensă cheamă iubire. Nu este atât de important să fii iubit, cât să iubeşti - cu toata iubirea şi cu toată fiinţa ta.
    Astăzi încep o nouă viaţă! Fiindcă fiecare zi e o nouă viaţă pentru mine. Şi îmi făgăduiesc cu sfinţenie că nimic nu va întârzia creşterea noii mele vieţi.

     

    2 comentarii:

    radu tany spunea...

    amin !

    liviu1707 spunea...

    :) AMIN AMIN!!

    Trimiteți un comentariu