Demo image
Imagine
Demo image Demo image
Demo image
Demo image Demo image

Trăind cu însemnătate viața cu Christos

  • marți, 30 iulie 2013
  • tinerii glimboca
  • 1 Ioan 2
    traducerea The Message

    2
    1-2
    Vă scriu aceste lucruri, dragi copii, ca să vă scoată din păcat. Dar dacă cineva păcătuiește, avem un Preot-Prieten înaintea Tatălui, Isus Christos, neprihănitul Isus. Când El a slujit prin faptul că s'a dat ca jertfă pentru păcatele noastre, El a rezolvat problema păcatelor noastre pentru totdeauna - nu numai ale noastre, ci ale întregii lumi.

    Singura cale să cunoaștem că suntem în El

    2-3
    Uite cum putem fi siguri că îl cunoaștem pe Dumnezeu în modul corect: Păzind poruncile Lui.

    4-6
    Dacă cineva pretinde „Eu Îl cunosc foarte bine!” dar nu păzește poruncile Lui, cu siguranță este un mincinos. Viața lui nu corespunde cu cuvintele lui. Dar cine păzește Cuvântul lui Dumnezeu este o persoană în care noi putem vedea dragostea matură a lui Dumnezeu. Acesta este singurul mod în care putem vedea sigur că suntem în Dumnezeu. Oricine pretinde că are o relație intimă cu Dumnezeu trebuie să trăiască și el același stil de viață pe care Isus l'a trăit.

    7-8
    Dragii mei prieteni, nu vă scriu nimic nou acum. Aceasta este cea mai veche poruncă din carte și voi ați luat cunoștință de ea încă din prima zi. Întotdeauna a fost exprimată în Mesajul pe care l'ați auzit. Pe de cealaltă parte, poate că este nouă, proaspăt formată așa cum este atât în Christos cât și în voi - întunericul este pe cale să fie alungat, iar Lumina Adevărată deja strălucește puternic!

    9-11
    Oricine pretinde că trăiește în lumina lui Dumnezeu și urăște pe un frate sau pe o soră este încă în întuneric. Persoana care iubește pe frate și pe soră, este cea care locuiește în lumina lui Dumnezeu și nu blochează lumina care vine de la ceilalți. Dar oricine urăște este încă în întuneric, se împiedică în întuneric, nu știe care este capătul drumului, este orbit de întuneric.

    Iubind lumea

    12-13
    Vă aduc aminte, dragii mei copii: Păcatele voastre vă sunt iertate în Numele lui Isus. Voi care sunteți veterani ați fost de la început și'L cunoașteți pe Cel ce a început toate acestea; voi cei care sunteți noi-veniți ați câștigat o victorie mare asupra Celui Rău.

    13-14
    Și încă ceva să vă aducă aminte, dragi copi: Voi îl cunoașteți pe Tatăl din experiența voastră personală. Voi care sunteți veternai Îl cunoașteți pe Cel ce a început totul; și voi cei noi veniți - aveți atâta vitalitate și tărie! Cuvântul lui Dumnezeu este tare în voi. Părtășia voastră cu Dumnezeu vă împuternicește să câștigați o victorie asupra Celui Rău.

    15-17
    Nu iubiți căile lumii. Nu iubiți bunurile lumii. Iubirea de lume dă afară din voi iubirea pentru Tatăl. În mod practic, tot ceea ce este de folos în lume - să dorești să faci lucrurile în felul tău, să dorești totul pentru tine însuți, să dorești să apari ca o persoană importantă - nu are de'a face cu Tatăl. Doar te izolează pe tine de El. Lumea și tot acest vreau, vreau, vreau, se duce pe apa sâmbetei - dar oricine face ceea ce Dumnezeu doreşte este aranjat pentru eternitate.

    Anticriști peste tot pe unde te uiți

    18
    Copii, timpul este pe sfârșite. Ați auzit că Anticristul vine. Ei bine, sunt peste tot, anticriști peste tot pe unde te uiți. Așa știm că suntem aproape de sfârșit.

    19
    Ne'au părăsit, dar nu au fost niciodată cu noi. Dacă ar fi fost, ar fi rămas cu noi, loiali până la sfârșit. Prin plecarea lor, ei și'au arătat adevărata față, au arătat că nu au aparținut niciodată grupului nostru.

    20-21
    Dar voi aparțineți acestui grup. Cel Sfânt v'a uns, și voi toți cunoașteți aceasta. Nu am scris cu privire la acest lucru ca să vă spun ceva ce voi nu știați, ci să confirm adevărul pe care voi îl știți și să va aduc aminte că adevărul nu dă naștere la minciuni.

    22-23
    Și atunci, cine minte? Persoana care neagă faptul că Isus este Christosul Dumnezeiesc. Așa se face un anticrist: negându'L pe Tatăl, negându'L pe Fiul. Oricine îl dă la o parte pe Fiul  nu are parte de Tatăl, dar arătându'L pe Fiul înseamnă să'l arăți pe Tatăl.

    24-25
    Rămâneți la ceea ce ați auzit de la început, mesajul original. Lăsați'l să pătrundă în viața voastră. Dacă ceea ce ați auzit la început locuiește în profunzime în voi, veți trăi într'un mod profund atât în Fiul cât și în Tatăl. Aceasta este exact ce a promis Christos: viață veșnică, viață adevărată!

    26-27
    V'am scris să vă avertizez cu privire la cei caăre încearcă să va înșele. Dar nu sunt o provocare reală pentru ceea ce a fost pus în voi - și anume ungerea lui Christos, nimic altceva, nimic mai puțin! Nu aveți nevoie de așa zisa lor învățătură. Ungerea lui Christos vă învață adevărul cu privire la tot ceea ce aveți nevoie să cunoașteți despre voi și despre El, necontaminat de nici o minciună. Trăiți cu însemnătate ceea ce ați învățat.

    Trăiți cu însemnătate viața cu Christos

    28
    Și acum copii, rămăneți cu Christos. Trăiți în cu însemnătate viața cu Christos, Atunci vom fi gata, când El va apărea, gata să'L primim cu brațele deschise, fără a avea vreun motiv să fim roșii la față din cauza vinei sau a rușinii, sau să avem scuze patetice când El sosește.

    29
    Când sunteți convinși că El este adevărat și neprihănit, veți și recunoaște că oricine practică neprihănirea este un copil adevărat al lui Dumnezeu

     

    0 comentarii:

    Trimiteți un comentariu