Demo image
Imagine
Demo image Demo image
Demo image
Demo image Demo image

Să iubești și să fi iubit

  • joi, 1 august 2013
  • tinerii glimboca
  • 1 Ioan 4
    traducerea The Message

    Nu credeți tot ce auziți
    4
    1
    Dragii mei prieteni, nu credeți tot ce auziți. Cu atenție cântăriți și examinați ceea ce oamenii vă spun. Nu oricine vorbește despre Dumnezeu vine de la Dumnezeu. În lume sunt mulți predicatori mincinoși.

    2-3
    Uite un test la dispoziția voastră pentru a vedea dacă acolo este cu adevărat Duhul lui Dumnezeu. Oricine mărturisește deschis, public credința lui în Isus Christos - Fiul lui Dumnezeu, care a venit în carne și sânge - vine de la Dumnezeu și aparține lui Dumnezeu. Și oricine refuză să mărturisească public credința în Isus, nu are nimic în comun cu Dumnezeu. Acesta este duhul anticristului despre care ați auzit că vine. Ei bine, uitați'l, mai devreme decât am crezut!

    4-6
    Dragii mei copii, voi vă trageți din Dumnezeu și aparțineți lui Dumnezeu. Deja ați câștigat o mare bătălie asupra acestor învățători falși, pentru că Duhul din voi este pe departe mai tare decât orice este în lumea aceasta. Oamenii aceștia aparțin lumii care îl neagă pe Christos. Ei vorbesc limbajul lumii și lumea îi adoră. Dar noi ne tragem din Dumnezeu și aparținem lui Dumnezeu. Orișicare aparține lui Dumnezeu ne înțelege și ne ascultă. Cel care nu are nimic de'a face cu Dumnezeu, bineînțeles nu va asculta de noi. Acesta este un alt test pentru a putea deosebi Duhul Adevărului de duhul înșelăciunii.

    Dumnezeu este dragoste

    7-10
    Dragii mei prieteni, haideți să continuăm să ne iubim unii pe alții din moment ce dragostea vine de la Dumnezeu. Oricine iubește este născut din Dumnezeu și experimentează relația cu Dumnezeu. Persoana care refuză să iubească nu știe nici măcar primul lucru despre Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este dragoste - așa că nu poți să'L cunoști dacă nu iubești. Iată felul în care Dumnezeu ne'a arătat nouă dragoste: Dumnezeu a trimis pe singurul lui Fiu în lume ca noi să  putem trăi prin El. Despre felul acesta de dragoste vorbim noi - nu că noi odată l'am iubit pe Dumnezeu, dar pentru că El ne'a iubit și și'a trimis Fiul Său ca și jertfă să curețe păcatele noastre și să repare stricăciunile făcute de păcat în relația noastră cu Dumnezeu.

    11-12
    Dragii, dragii mei prieteni, dacă așa ne'a iubit Dumnezeu, așa trebuie să ne iubim și noi unii pe alții. Nimeni nu l'a văzut pe Dumnezeu, vreodată. Dar, dacă ne iubim unul pe celălalt, Dumnezeu locuiește pe deplin în noi, și dragostea Lui devine completă în noi - dragoste perfectă!

    13-16
    Iată cum putem ști că noi trăim constant și profund în El și El în noi: El ne'a dat viață din viața Lui, din chiar Duhul Lui propriu. De asemenea, noi am văzut lucrurile acestea pentru noi înșine și continuăm să afirmăm în mod deschis că Tatăl și'a trimis Fiul ca și Mântuitor al lumii. Oricine mărturisește că Isus este Fiul lui Dumnezeu participă în mod continuu în această relație intimă cu Dumnezeu. Noi o cunoaștem atât de bine, am primit această dragoste care vine de la Dumnezeu din tot sufletul și din toată inima.

    Să iubești și să fi iubit

    17-18
    Dumnezeu este dragoste. Atunci când, permanent, trăim o viață a dragostei, noi trăim în Dumnezeu și Dumnezeu trăiește în noi. În felul acesta, dragostea ne conduce viața, este de'a casei, și crește în noi, și atunci suntem eliberați de îngrijorare în Ziua Judecății - poziția noastră în lume este asemenea cu cea a lui Christos. În dragoste nu este loc pentru frică. Dragostea bine formată alungă frica. Devreme ce frica te paralizează, o viaţă plină de teamă -teamă de moarte, teamă de judecată - nu este una formată pe deplin în dragoste.

    19
    Totuşi noi, o să arătăm dragoste - iubim şi suntem iubiţi. Mai întăi am primit dragoste, am fost iubiţi, acum noi iubim la rândul nostru. El ne'a iubit mai înainte.

    20-21
     
    Dacă cineva se mândreşte cu "Eu iubesc pe Dumnezeu" şi de'a dreptul îşi urăşte fratele sau sora, şi crede că e în regulă să fie aşa, este un mincinos. Dacă nu iubeşte pe cineva pe care vede, cum poate iubi pe Dumnezeul pe care nu'L vede? Porunca pe care o avem de la Christos este directă: A iubi pe Dumnezeu înseamnă a iubi oamenii. Trebuie să iubeşti şi pe Dumnezeu şi pe oameni!

    2 comentarii:

    Mari spunea...

    Ce imi place "Dar, dacă ne iubim unul pe celălalt, Dumnezeu locuiește pe deplin în noi, și dragostea Lui devine completă în noi - dragoste perfectă!"..f fain...multumim Liviu...imi place ca traducerea asta te face sa intelegi mai usor :)

    liviu1707 spunea...

    :)
    multumesc mari pentru comentariu si incurajare. Da ne ajuta sa intelegem mai usor. Tin minte ca in timp ce traduceam mintea mea era ca un burete care absoarbe si nu se mai satura...dar pe cat ne face sa intelegem mai usor, pe atat ne face sa intelegem cat de important este sa traim..sa aplicam, nu?:)

    Trimiteți un comentariu